“Kičma noći” u martu

Podelite sadržaj:

Oto Oltvanji - Kičma noćiNovi roman Ota Oltvanjija, “Kičma noći”, u izdanju Samizdata B92, kasni sa izlaskom zbog nepredviđene pauze u prelamanju. Ova eventualnost odložila je izlazak romana za nekoliko nedelja, pa će se umesto krajem februara, “Kičma noći” pojaviti na knjižarskim policama najverovatnije u drugoj polovini marta.

Na redizajniranom sajtu Ota Oltvanjija objavljeni su kratak siže i odlomak romana.

Siže prenosimo ovde, a odlomak možete pročitati ukoliko ispratite ovaj link.

 

 

Srbija krajem prve decenije novog milenijuma: savetnici imaju savetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci drže više do imidža od muzičara.

Koga je još briga za tri nerazjašnjene misterije?

Njih jeste:
OLIVER NOVAK novinar noćobdija
VANJA RADENOVIĆ policajka preke naravi
MILAN NIKOLIĆ taksista srcolomac

Osuđeni na večitu noćnu smenu, u pokušaju da rasvetle nestanak, ubistvo i krađu, njihovi putevi će se ukrstiti sa VIP ubicom, toliko opasnim da možda nije s ovog sveta.

U metropoli koja preti da eksplodira od unutrašnjih trvljenja, u zemlji toliko zaljubljenoj u sebe da ne primećuje šta joj se dešava, na ulicama pod veštačkim osvetljenjem, tri slučajna partnera bore se za mnogo više od života i ugleda šačice medijskih ikona.

Kičma noći je žestoki krimić, ljubavna priča i egzistencijalistički horor, političko-erotski triler začinjen rokenrolom, kung-fuom i oštrim zubima.