“Kamen poslednjeg pozdrava” Tada Vilijemsa

Tad Vilijems - KAMEN POSLEDNJEG POZDRAVAGotovo pet godina nakon objavljivanja prevoda romana “Presto od zmajokosti”, uvodnog dela u trilogiju “Sećanje, jad i trn” Tada Vilijemsa, Laguna je za srpsko tržište objavila i drugu knjigu ovog serijala  – “Kamen poslednjeg pozdrava”.

Saga prati mladog čoveka po imenu Sajmon koji upada u avanturu epskih razmera. Pred njim i njegovim prijateljima je teška misija u slučaju čije propasti će opaki Olujni Kralj odneti prevagu i u potpunosti ovladati kraljevstvom Osten Ard.

Došlo je vreme tame, užasa i konačnih iskušenja za kraljevstvo Osten Ard jer divlja magija i stravične sluge neupokojenog sitskog vladara, Inelukija, Olujnog Kralja, kraljevstvom šire naizgled nepobedivo zlo. Sila Inelukijevog besa opustošila je čitavu zemlju, a odrpani ostaci nekad ponosite vojske ljudi beže u potrazi za poslednjim utočištem i uporištem – Kamenom poslednjeg pozdrava, mestom zaodenutim u tajnu i drevnu tugu.

Dok se princ Džošua upinje da okupi svoje raštrkane snage, Sajmon i preživeli pripadnici Saveza svitka očajnički se bore da završe zadatke koji će ih odvesti od palih ljudskih utvrđenja do skrivenih trolovskih pećina u planinama… preko olujnih voda kako bi otkrili tajnu skoro zaboravljene legende… u samo srce zagonetne sitske zemlje, gde gotovo besmrtni narod konačno mora odlučiti da li da se udruži sa ljudima u odlučujućem ratu protiv sopstvenih srodnika.

Robert Pol Tad Vilijems, pisac epske (a pomalo i naučne) fantastike rođen je 1957. Bavio se, kako sam priznaje, sa više stvari u životu nego što bi to ijedna normalna osoba priznala. Pevao je u bendu, prodavao obuću, bio rukovodilac u jednoj finansijskoj instituciji, raznosio novine, dizajnirao vojne priručnike… Suosnivač je interaktivne televizijske kompanije i uporedo s knjigama piše i stripove i televizijske i filmske scenarije. Živi sa suprugom u Londonu i Los Anđelesu.