“Istinite laži” tražene, “Konstantin” među najtraženijima

Dejan Stojiljković - KONSTANTINOVO RASKRŠĆEIstorijski roman sa elementima horora “Konstantinovo raskršće” Dejana Stojiljkovića u izdanju beogradske Lagune najtraženiji je naslov za odrasle na ovogodišnjem republičkom otkupu za javne biblioteke. Ukupno gledano, na ovogodišnjem konkursu za otkup, samo je jedan naslov bio traženiji od “Konstantinovog raskršća” – knjiga za decu “Princeza Mrvica” (Kreativni centar) koju potpisuje Mari-Luiz G.

Na konkurs za otkup publikacija objavljenih 2009. godine, prijavila su se 194 izdavača sa 2.869 naslova, a stručna komisija odabrala je 639 naslova od 127 izdavača, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Narodne biblioteke Srbije Sreten Ugričić.

Među odabranim izdanjima našla se i antologija priča o urbanim legendama “Istinite laži” (Paladin), u kojoj su zastupljeni radovi domaćih pisaca fantastike.

Vlasnik ove izdavačke kuće i urednik antologije “Istinite laži”, Goran Skrobonja, tim povodom je na našem forumu napisao sledeću poruku:

“Paladin je prvi put uspeo da plasira jedno svoje izdanje u javne biblioteke putem konkursa Ministarstva kulture za otkup izdanja iz 2009. godine: reč je o 85 primeraka antologije ‘Istinite laži’ Želim ovom prilikom da se još jednom zahvalim svim autorima čije su priče objavljene u ovoj knjizi, jer je stručna komisija Ministarstva očigledno uspela da prepozna njihov kvalitet i značaj za savremenu domaću prozu!”