Proročanstvo Korota - Goran Skrobonja

Uskoro u knjižarama ”Proročanstvo Korota” Gorana Skrobonje

Podelite sadržaj:

Izdavačka kuća Strahor objaviće tokom septembra knjigu Proročanstvo Korota Gorana Skrobonje. Knjiga se sastoji iz uvodne fentezi novele Točak i njenog nastavka, kratkog romana Vojnici Korota.

Oba prozna ostvarenja naročito su važna za domaću fantastiku jer su u formi stripa doživela zapažena izdanja u Francuskoj.

Prema noveli Točak 1999. godine urađen je strip (crtež Dražen Kovačević, scenario Vlada Vesović), koji je iste godine dobio prvu nagradu na konkursu velikog francuskog strip izdavača Glenata. Nagrada je, pored iznosa od 50.000 franaka, podrazumevala i objavljivanje strip albuma, pa se tako strip „Točak: Proročanstvo Korota“ 2000. godine našao pred francuskim ljubiteljima devete umetnosti, a nakon toga objavljena su još tri albuma rađena prema Skrobonjinom romanu Vojnici Korota (Vojnici Korota 1,2,3).

Osnovni zaplet Proročanstva Korota počinje kada Alfred Čester počini zločin iz strasti, zbog čega mora da bude kažnjen. U mračnoj bliskoj budućnosti, kažnjenici se podvrgavaju „Točku“ i njihov um se kroz dimenzioni portal nasumice šalje na jednu od bezbroj odredišta u multiverzumu. Alfred Čester će se naći u sasvim drugačijem, čudesnom svetu gde je magija zauzela mesto nauke, usred bespoštedne dinastičke borbe za presto najmoćnijeg kraljevstva Arkama. Njegov dolazak je predvidelo drevno „Proročanstvo Korota“, i sada je sve spremno za događaje koji će odrediti sudbinu cele planete…

Pored knjige Proročanstvo Korota, Strahor će objaviti još jednu Skrobonjinu knjigu čija je radnja smeštena u istom univerzumu. Knjiga čiji radni naslov glasi Rat za Arkam obuhvatiće još dva prozna segmenta koji će zaokružiti priču o glavnim junacima pustolovina na magičnom svetu Arkamu.

Proročanstvo Korota - Goran Skrobonja
Proročanstvo Korota – Goran Skrobonja