Lokot i ključ

Predstavljanje strip serijala ”Lokot i ključ” u DOB-u

U sredu 27. septembra od 20 časova u Tribinskoj sali Doma omladine, biće održana tribina „Stripovi za sve“, u organizaciji Darkwood-a, na kojoj će biti predstavljen strip Džoa Hila i Gabrijela Rodrigeza Lokot i ključ – prenosi PISB.

Učestvuju: Marko Šelić (muzičar i pisac) i Vladimir Tadić (strip-scenarista i prevodilac). Moderator tribine je Milan Jovanović (urednik u Darkwoodu).

Lokot i ključ (Locke & Key) jedan je od najboljih novijih horor serijala, i uopšte jedan od najboljih savremenih američkih stripova.

Scenarista Džo Hil i crtač Gabrijel Rodrigez ispričali su nam čudesnu priču o porodici Lokot, koja se posle tragedije useljava u staru porodičnu kuću u gradiću Lavkraft i otkriva da je kuća prepuna ključeva, koji u kombinaciji sa odgovarajućim bravama imaju nekad čudesna, a nekad užasna svojstva…

Džo Hil, sada već cenjen pisac srednje generacije, sin je Stivena Kinga, a sa L&K je, po mišljenju mnogih, raskošnošću imaginacije prevazišao oca.

Darkwood je objavio ceo serijal u prevodu na srpski jezik. Svih šest delova preveo je Marko Šelić, koji je napisao i predgovore izdanjima.