Projekat Herkules - Ivan Branković

Promocija romana ”Projekat Herkules” Ivana Brankovića

Podelite sadržaj:

Promocija nove knjige Ivana Brankovića „Projekat Herkules“ biće održana u Centru za kulturu Valjevo u petak 03. februara 2017. godine s početkom u 19 časova. Pored autora, o knjizi će govoriti i valjevski pesnik Bojan Ivanović.

Biće to prilika da publika u Valjevu, inače autorovom rodnom mestu, sazna nešto više o triler serijalu koji je započet romanom „Prometejev dnevnik“, a nastavljen „Projektom Herkules“. Ovo književno veče može biti naročito zanimljivo poklonicima nerazjašnjenih misterija, segmentu kome će biti posvećen jedan poseban deo promocije u okviru koga će Branković, uz video prezentaciju, govoriti o nekim od tajanstvenih događaja koje je obradio u svojim knjigama, kao što su bekstvo Rudolfa Hesa i satelit Crni vitez.

Okosnicu Brankovićevog serijala čini misteriozni pad nepoznate letelice na jugozapadu Nemačke tokom 1936. godine – događaj koji je zahvaljujući zataškavanju od strane pripadnika SS-a, gotovo potpuno pao u zaborav. Osam decenija kasnije, agent Kolmen biva uvučen u potragu za odgovorima u vezi sa ovim slučajem. Vrtoglava avantura koja sledi povešće ga u potragu za artefaktima koje su tražili mudraci Aleksandrijske biblioteke, templari i Hajnrih Himler, a put će ga voditi na razne lokalitete širom sveta od ruševina Puma Punkua, preko Malmea, pa sve do katakombi Beograda.

Govoreći o romanu „Projekat Herkules“ pisac i kritičar Pavle Zelić kaže: „Nastavak ‘Prometejevog dnevnika’ nema nijednu manu karakterističnu za druge delove nekog serijala, a poseduje sve prednosti – širenje polja interesovanja (i borbe), produbljivanje karaktera protagonista i njihovih intrigantnih odnosa, i naravno, ne štedi na vratolomnoj akciji! U Brankovićevom književnom svetu, oplemenjenom autentičnom poetikom i temeljnim istraživanjem, čitalac dobija idealan spoj zabave i umetnosti uz bonus suptilne edukacije, a sam autor ovim romanom postavlja moćnu nadogradnju za epopeju u nastajanju.“

Ivan Branković rođen je u Valjevu 1983. Od 2002. godine živi u Beogradu. Svoje književno iskustvo stekao je kao autor kratkih priča koje su objavljivane na raznim sajtovima i u fanzinima. Od 2011. godine bavi se književnim prevodom. Do sada je preveo petneastak naslova za nekoliko izdavačkih kuća. Od 2015. radi u kompaniji Eipix kao narativni dizajner za video igre.