Kameno jezero - Željko Obrenović

”Kameno jezero” – novi roman Željka Obrenovića

Nedavno je u izdanju Kontrast izdavaštva objavljeno „Kameno jezero“, novi roman Željka Obrenovića najpoznatijeg po romanima „Srpski psiho“ i „Talog“, te stripu „Karton Siti“.

Radnja romana prati pisca u kreativnoj krizi, koji tražeći osamu za rad, odlazi u vikendicu pored Kamenog jezera, koje prate glasine o misterioznim davljenjima ljudi. Društvo mu pravi neobična devojka Una, koja mu pomaže u radu na scenariju. Međutim, splet neočekivanih, zloslutnih i tajnovitih događaja, kao i susreta sa čudnim ličnostima, govori glavnom junaku da ne samo što je ostao bez neophodnog mira već mu je i život ugrožen. Kako priča odmiče, veo nasilne tajnovitosti spada sa prošlosti obližnjeg, naizgled pitomog mestašceta, a prošlost njegovih stanovnika vraća se da progoni i one koji u njoj nisu učestvovali.

Željko Obrenović je rođen 1982. godine u Valjevu. Diplomirao je na katedri za srpsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. Veliki broj njegovih kratkih priča, stripova, filmskih i književnih prikaza publikovan je u raznim magazinima, antologijama i periodici. Roman „Srpski psiho“, priča „Ko je ubio ljubav“ i strip „Najbolji čovekov prijatelj je pas“ prevedeni su na poljski jezik. Strip „Karton Siti“ objavljen je i na engleskom jeziku.