Laura Barna - Pad klavira

Promocija romana “Pad klavira” u Obrenovcu

Laura Barna - Pad klaviraU četvrtak, 5. decembra u 19 časova, u biblioteci “Vlada Aksentijević” u Obrenovcu održaće se književno veče povodom novog romana Laure Barne “Pad klavira” (Zavod za udžbenike, 2013).

Razgovor će voditi Aleksandar Popović, a o knjizi će, pored autorke, govoriti i recenzent Petar V. Arbutina.

Godine 1932. književnica i helenistkinja Anica Savić Rebac donosi na Filozofski fakultet svoju doktorsku disertaciju “Predplatonska erotologija”. Izabrala je za mentora najpoznatijeg srpskog filologa i istoričara religije Veselina Čajkanovića. Njihove sudbine, kroz vampirsku priču, prožimaju se sve do dana kada je srušena kuća čuvene porodice Čajkanović, 15. marta 2012.

Laura Barna, pripovedač, romansijer i esejista, rođena je 1964. godine. Od 1995. godine objavljuje prozna ostvarenja, studije i stručne radove iz istorije umetnosti u književnoj periodici. Za knjigu “Crno telo” (2007) dobila je nagradu “Miroslav Dereta”. Za romansiranu biografiju Isidore Sekulić “Moja poslednja glavobolja” (2008) dobila je nagrade “Branko Ćopić” i “Dimitrije Mitrinović”, a našla se i u najužem izboru za NIN-ovu nagradu. Njen književni opus čine, takođe, i dela iz domena fantastike “Protovir” (2003), “Dijalog o kamenu” (2008), “Četiri elementa” (2009) i “Đorđoneova kletva” (2011).

Pripovetka “Topčiderski rubin” Laure Barne nastala na skicama romana “Pad klavira” objavljena je u antologiji priča o vampirima “U znaku vampirice” (2012).