Uroš Petrović - Deca Bestragije

Uroš Petrović u Gradskoj biblioteci Novog Sada

Uroš Petrović - Deca BestragijeUroš Petrović će se družiti sa čitaocima u četvrtak, 5. decembra 2013. godine u 17 časova, u čitaonici Gradske biblioteke u Novom Sadu. Na književnom susretu biće predstavljen roman “Deca Bestragije”, ali i ostale knjige ovog popularnog književnika, koje s podjednakim interesovanjem čitaju i deca i odrasli.

Osim autora, o romanu će govoriti recenzentkinja Ljiljana Pešikan-Ljuštanović. Kako se ističe na sajtu izdavačke kuće “Laguna“, ovaj događaj neće biti samo uobičajeni književni susret, već sasvim poseban splet interaktivne moždane avanture i predstave tokom koje publika uživa, razmišlja i učestvuje sa idejama.

Knjiga “Deca Bestragije” nagrađena je uglednim priznanjem Zmajevih dečjih igara “Rade Obrenović” za najbolji roman za decu i mlade u 2013. godini, koje će Urošu Petroviću biti uručeno 6. decembra, na rođendan čika Jove Zmaja. Osim ovog romana, i ostale knjige “Laguninog” autora godinama se nalaze među najčitanijim knjigama u novosadskoj Gradskoj biblioteci.