Magma - Mina D. Todorović

O romanu ”Magma” Mine D. Todorović – u Domu omladine

U okviru redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 13. marta s početkom u 19 časova u Domu omladine Beograda (Tribinska sala, I sprat) biće održana promocija novog romana Mine D. Todorović „Magma“.

O knjizi će, pored autorke, govoriti: dr Tijana Tropin – istraživač književnosti i prevodilac, Dubravka Dragović Šehović – glavna urednica Portalibrisa i Đorđe Bajić – pisac i kritičar.

Roman „Magma“ predstavlja zaključni deo u trilogiji „Virovi“ Mine D. Todorović. Pred čitaocima se pojavljuje nakon „Vira svetova“ (2003) i „Gamiža“ (2012) koji su stekli ne samo trajnu publiku („Vir svetova“ doživljava i četvrto izdanje) već su privukli i pažnju kritičara. Tako je „Gamiž“ bio u najužem izboru i za književnu nagradu „Politikinog zabavnika“ i za nagradu „Neven“.

Inspirisane tolkinovskom fantastikom i slovenskim narodnim bajkama, ove knjige donose koloplet načinjen od fantastičnih, humorističnih i, povremeno, zastrašujućih elemenata, u čijem središtu je potka o važnosti očuvanja životne sredine.

Radnja novog romana hronološki se nastavlja na radnju prethodnika. U njemu junak pod imenom Drevni, vodi poznatu ekipu u svet potpuno drugačiji od zelenog, bajkovitog i dobrog pisovskog sveta. Tu, u pretećem distopijskom okruženju, hrabra družina započinje svoj konačni obračun sa zlom.

Nakon oficijelnog dela večeri autorka će potpisivati knjige koje će moći da se kupe po promotivnim cenama.

Ulaz na promociju je slobodan.