Kosingas - Buđenje Svarogovo 2

Promocija romana KOSINGAS -BUĐENJE SVAROGOVO 2

Povodom izlaska romana Buđenje Svarogovo 2 popularnog pisca epske fantastike Aleksandra Tešića i kraja serijala „Kosingas“, izdavačka kuća Strahor organizuje promociju u knjižari Delfi SKC, u subotu 19. novembra 2022, sa početkom u 19.00 časova. Na promociji će učešće uzeti: urednica Dubravka Dragović Šehović, književna kritičarka Dragana Kovačević, muzičar Aca Seltik i autor Aleksandar Tešić.

Biće to prilika da se nakon više godina pauze ponovo okupe prijatelji i verni čitaoci „Kosingasa“ i zajedno sa autorom i ostalim učesnicima promocije razmene utiske o najdugovečnijem serijalu epske fantastike u Srbiji, čija prva knjiga je ugledala svetlost dana davne 2008. godine.

Nakon 14 godina izlaženja ovog popularnog serijala, dolazimo do spektakularnog završetka pustolovinama monaha Gavrila i Kraljevića Marka.

Na pragu Buđenja Svarogovog, zavere potresaju Irij dok se bori za svoj opstanak, dok Nav teži prevlasti i obnovi stare slave kada su divovi vladali svetom. Monah Gavrilo i Kraljević Marko pokušavaju da spreče Hromog Dabu da zaboguje Dajboga, i povrati staru moć, dok je Veles odlučan da sa još dva boga zauzla Triglava, koji će ponovo postati vrhovno božanstvo…

Međutim, svi strepe od Nepomenika, iskonskog boga mrtvih čije se ime ne izgovara, koji zarobljen od pamtiveka čami u najdubljem delu Ada i vreba priliku da se oslobodi i osveti onima koji su ga zatočili – Perunu, Dajbogu i Velesu. Dok se naši junaci bore za goli život, ubrzo shvataju da najveća opasnost ne preti od neprijatelja već od izdaje!

Aleksandar Tešić jedan je od najznačajnijih srpskih pripovedača epske fantastike. Pored trilogije „Kosingas“, napisao je i trilogiju „Miloš Obilić“ i još dva nastavka – Kosingas: Kroz oganj i vodu i Kosingas: Onaj što nauči mrak da sija. Sva ova dela zajedno čine fabularno i hronološko jedinstvo i odigravaju se u istom univerzumu. Pored spisateljskog rada, Aleksandar Tešić radi i kao prevodilac za RTS, a bavi se i izdavaštvom. Vlasnik je izdavačke kuće Strahor.

Buđenje Svarogovo 2 - Aleksandar Tešić
BUĐENJE SVAROGOVO 2 – Aleksandar Tešić