Refesticon

Promocija REFESTICON-a u Domu omladine Beograda

Organizatori Regionalnog festivala fantastične književnosti Refesticon iz Bijelog Polja, Andrijana i Dragić Rabrenović, biće gosti narednog izdanja redovnog tribinskog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, zakazanog za ponedeljak 17. oktobar 2022. godine u 19 časova u Maloj sali Doma omladine Beograda. Njihov domaćin biće pisac fantastike Miloš Petrik.

Refesticon je prvi festival fantastične književnosti u Crnoj Gori i trenutno jedan od najagilnijih festivala te vrste u ovom delu Evrope. Dugi niz godina, kroz književnost i druge umetnosti, afirmiše kulturnu baštinu Crne Gore i istovremeno razvija partnerstvo sa regionalnim festivalima i organizacijama sličnog usmerenja. Pored značajne uloge u promociji žanrovske književnosti kroz organizovanje književnih konkursa i gostovanja najznačajnijih regionalnih i evropskih autora, Refesticon važan segment svog delovanja usmerava i na mlade naraštaje, organizujući literarne konkurse za autore srednjoškolskog uzrasta.

Osim razgovora o Refesticon-u, u Domu omladine Beograda biće reči i o zbirci priča Atropa Belladonna za koju je Dragić Rabrenović 2021. godine dobio nagradu „Chrysalis Award“, priznanje koje dodeljuje Evropsko društvo za naučnu fantastiku (ESFS). Zbirka je štampana u izdanju Crnogorskog kulturnog foruma, a objedinjuje sve Rabrenovićeve kratke priče, koje su prethodno štampane u regionalnim zbornicima i časopisima posvećenim SF/F književnosti.

Ulaz na promociju je slobodan.

Promocija Refesticon-a u LK
Promocija Refesticon-a i zbirke ATROPA BELLADONNA u LK