Slobodan Škerović - Tamna strana sile

Dela fantastične i avangardne književnosti u izdanju “Everest Medije”

Slobodan Škerović - Tamna strana sileU četvrtak 3. aprila 2014. godine (20h) u Multimedijalnoj sali Ustanove kulture Palilula biće predstavljena dela fantastične i avangardne književnosti, koja su u poslednje tri godine objavljena u beogradskoj izdavačkoj kući “Everest Media”.

O izdanjima će govoriti vlasnik izdavačke kuće “Everest Media” i urednik edicije “Znak Sagite” Boban Knežević, urednik edicije “Signal” Zoran Stefanović i autori.

Edicija književne fantastike “Znak Sagite” osnovana je 1985. godine i predstavlja najvažniji poduhvat ove vrste koji predstavlja pisce sa prostora bivše Jugoslavije. Na promociji će ljubitelji fantastike imati priliku da čuju nešto više o romanima: “30. februar” Jelene Đurović, “Verigaši” Zorana Stefanovića, “Istorija ljubavi među mikrobima” Ratka Radunovića, “Šamanijada”  i “Tamna strana sile” Slobodana Škerovića, “Vir svetova” i “Gamiž” Mine D. Todorović, kao i “Taj neobičan dan” Predraga Vukadinovića.

Takođe, biće predstavljeno novo kolo međunarodno ugledne biblioteke “Signal” koja je osnovana početkom 1970-ih u okviru neoavangardnog signalističkog pokreta. U ovom kolu su objavljene knjige Slobodana Škerovića “Jerihon, Jerihon ” (pesme), “Zemljofobija” (roman), “Nevidljivi Mars” (roman), “Vulkanska filozofija” (eseji) i “Drozdovi u Paklu” (pesme).

Ovo književno veče još jedno je u nizu dešavanja kojima se najavljuje Festival fantastične književnosti “Art-Anima”. Festival će se održati od 15. do 17. maja 2014. godine u UK Palilula.

Organizatori budućeg Festivala su sajt “Art-Anima”, Udruženje “Punkt.rs” i Ustanova kulture Palilula.