Prodato preko milion primeraka e-knjiga Dž.R.R. Martina

Amazon.com je obznanio da je prodato preko milion kopija Kindl elektronskih knjiga Džordža R. R. Martina.
 
U poslednjih nekoliko meseci, pojedinačne knjige iz Martinovog serijala epske fantastike “Pesma leda i vatre” obrele su se na vrhovima bestseler lista zahvaljujući nedavno objavljenom romanu “Ples sa zmajevima”, kao i izuzetnom uspehu prve sezone televizijske serije zasnovane na uvodnoj knjizi pomenutog serijala “Igri prestola”.  
 
Martin je jedanaesti autor koji je prodao preko milion kopija knjiga u elektronskom formatu posredstvom Amazonovog “Kindl Stora”čiime je ušao u Kindlov milionski klub. Ovom klubu već pripadaju švedski pisac krimi romana Stig Larson, pisac trilera Džejms Paterson, engleski filozof Džon Lok i drugi.
 
DŽ.R.R. Martin je tim povodom izjavio: “Gručo Marks je jednom rekao, ‘Odbijam da se učlanim u bilo koji klub koji bi želeo mene za člana’, ali čak i Gručo bi možda napravio izuzetak kada je u pitanju Kindlov milionski klub. Stvarno je uzbudljivo biti u njemu.”
 
Martin se profesionalno bavi pisanjem od 1971. godine. Proveo je deset godina u Holivudu kao scenarista-producent radeći na serijama “Zona sumraka”, “Lepotica i zver” i  brojnim drugim pilot projektima. Sredinom devedesetih vraća se prozi i počinje rad na serijalu epske fantastike “Pesma leda i vatre”, koji trenutno broji pet knjiga.