Zaustavljeni sat - Nataša Milić

Predstavljanje zbirke priča ZAUSTAVLJENI SAT Nataše Milić

Predstavljanje zbirke fantastičnih priča Nataše Milić Zaustavljeni sat biće održano u ponedeljak 05. septembra 2022. godine s početkom u 19 časova, u tribinskoj sali Doma omladine Beograda.

Promocija se održava kao deo redovnog programa Društva ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“, a o knjizi će govoriti Nataša Milić, Milka Knežević Ivašković i Miloš Petrik u svojstvu moderatora.

Nataša Milić je poznata po svojim kratkim pričama objavljivanim u brojnim domaćim časopisima, ali i širom regiona. Njena prva samostalna zbirka, Zaustavljeni sat, sadrži mešavinu starijih priča i premijernih objavljivanja, a žanrovski se može svrstati u fantastiku, nekad folklornog, nekad gotičkog, a nekad modernog karaktera.

„Reč je o fantastici, mada ne punokrvnoj, nego njenoj nežnijoj varijanti, onoj koju će žanrovci okarakterisati kao ‘književnu fantastiku’“, objašnjava autorka. „Većina priča ima elemente čudnovatog ili obrađuje neki od motiva iz narodnih verovanja i predanja na moderan, nadam se nov način“, kaže Nataša Milić.

Zbirku Zaustavljeni sat objavila je kraljevačka izdavačka kuća Poetikum. Knjiga sadrži petnaest priča pisanih u poslednjih osam godina. Naslovnu ilustraciju uradio je poznati ilustrator i strip crtač Željko Pahek.

Ulaz na promociju je slobodan.

Nataša Milić rođena je 1976. godine u Beogradu gde živi i radi kao pravnik. Objavljivala je priče u časopisima „UBIQ“, „Emitor“, „Znak Sagite“, „Putevi kulture“, u „Paladinovim“ tematskim antologijama, istrakonskim i refestikonskim zbirkama kratkih priča, zbornicima „Marsonic“, „Regia Fantastica”, „Paralelni svetovi“, „Crte i reze“, zbirci priča o Zviždu i Homolju „Čuvari zlatnog runa“, zbirci Festivala fantastične književnosti iz Pazina, kao i u elektronskim časopisima. Godine 2018. osvojila je prvu nagradu za kratku priču na konkursu banjalučke Specijalne biblioteke.

Zaustavljeni sat - Nataša Milić
ZAUSTAVLJENI SAT- Nataša Milić