Četrdeset dana - Uroš Timić

Predstavljanje trilera ”Četrdeset dana” – u pabu Dilan Dog

Promocija romana „Četrdeset dana“ Uroša Timića biće održana u pabu Dilan Dog (Svetozara Markovića 24, Beograd) u četvrtak 02. februara 2017. s početkom u 20 časova.

Uz zvuke gitare, mladi pisac će čitati odlomke iz svog novog romana, posvećenog velikim temama: ljubavi, smrti i ponovnom povratku u svet živih.

Knjiga „Četrdeset dana“ predstavlja religijski triler čija se radnja odvija u srpskom selu opterećenom neobično dugim nizom tragedija. Glavni junak, depresivni mladić po imenu Stefan, ima dar da vidi mračnu silu koja je uzrok svih nesrećnih događaja. Pokušavajući da razotkrije tajnu koja leži iza seoskog prokletstva, Stefan dolazi do podataka o događaju iz ratne prošlosti tog mesta, ali i u kontakt sa duhom jedne davno preminule devojke, koja odbija da prihvati da je mrtva…

Uroš Timić je rođen u Smederevu 1991. godine. Diplomirao je na Filološkom fakultetu, na katedri za bliotekarstvo i informatiku. Do sada ima dva objavljena romana i više objavljenih i nagrađivanih kraćih priča. Prvi roman „Osmi život“ jedan je od tri pobednička romana književnog konkursa „Literarni Onlajn Inkubator“. Trenutno živi i stvara u rodnom gradu.