Nil Gejmen - Knjige Magije

Predstavljanje serijala ”Knjige magije” u DOB-u

Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ u ponedeljak 05. oktobra 2015. godine (19h) u Maloj sali Doma omladine Beograda organizuje predstavljanje strip serijala „Knjige magije“.

O četvorodelnom serijalu, koji je pisao Nil Gejmen, a crtali Džon Bolton, Skot Hempton, Čarls Ves, i Pol Džonson, govoriće prevodilac Draško Roganović i urednik u izdavačkoj kući „Darkwood“ Milan Jovanović.

Tim Hanter je dečak sa neobičnim darom za magiju. Da li će ostvariti svoj potencijal zavisi najviše od njega samog, ali nekoliko osoba će se udružiti da mu pomogne u izboru. Zajedno sa četiri vrsna crtača, Nil Gejman je napisao priču koja nas vodi u svet magije i njenih bezbrojnih manifestacija.

Glavni junak, Tim Hanter, upoređivan je u poslednjih četvrt veka sa brojnim likovima fantastične književnosti i stripa. U tom smislu, kroz „Knjige magije“, ukazuje nam se esencija Gejmanovog literarnog stila, koji sa određene vremenske distance deluje kao da se uvek kreće između omaža prethodećim i uzora budućim piscima.

Ulaz na promociju je slobodan.