Predstavljanje romana “Forward” Slobodana Vladušića u SKC-u

Slobodan Vladusic: ForwardU sredu, 14. oktobra 2009. godine, u Maloj sali SKC-a (Kralja Milana 48, Beograd), s početkom u 19 časova, biće održano književno veče posvećeno romanu “Forward” Slobodana Vladušića. O knjizi će govoriti Vladislava Petković Gordić i autor, a moderator večeri biće Vesna Kapor.

Prvi roman Slobodana Vladušića priča je o nevidećem-svevidećem glavnom junaku: kameri obdarenoj veštačkom inteligencijom. Zapravo, ona je samo medij preko koga svi koji su u blizini bivaju skenirani i postaju deo zamagljenja u detektivskoj priči u kojoj su i fudbal i farmaceutska špijunaža u istoj ravni, zapravo u funkciji korporacijskih okršaja. Dakle, ovo je fenomemalna parabola o potpuno sumanutom tehnokratskom svetu u kome je smrt okidač za međunarodnu rijialiti zabavu. Krimikomedija koja nadrasta žanrovska ograničenja i zvoni kao alarm za buđenje…

Autor je do sada objavio tri knjige eseja, studija i kritika iz srpske i svetske književnosti, a doskora bio i član Ninovog žirija. Za sinopsis romana “Forward” dobio je stipendiju fondacije “Borislav Pekić”.