Predstavljanje romana ”Krug” Kođija Suzukija

Datum i vreme: Petak, 31. maj 2019, 19.00h
Mesto: Klub galerija Polet (Cetinjska 15, Beograd)
Učestvuju: Dina Hrecak, Dragan Jovićević, Dragana Bekić

Književni rad japanskog pisca Kođija Suzukija široj publici bio je poznat uglavnom preko različitih ekranizacija koje su doživele veliki uspeh, ali sada će ljubitelji kvalitetnog horora imati prilike da uživaju i u pisanoj reči, zahvaljujući prevodu njegovog romana Krug.

O UČESNICIMA

Dina Hrecak
Dina Hrecak

Dina Hrecak, pisac i prevodilac, rođena je u Beogradu 1984. Diplomirala je na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku za japanski jezik i književnost. Za izdavačku kuću Tanesi priredila je više antologija japanskih i američkih priča XX veka. Prevodila je monografije i naučne radove, dela Edgara Alana Poa i romane Šjusakua Endoa i Kođija Suzukija. Povremeno piše kritike i prikaze raznovrsnih književnih dela za časopise i internet portale. Njen prvi roman, Sat, pomeren unazad, objavljen 2013. našao se u širem izboru za NIN-ovu nagradu.

Dragan Jovićević
Dragan Jovićević

Dragan Jovićević, novinar, pisac, scenarista, urednik kulture u NIN-u. Objavio je više hiljada tekstova u domaćim i stranim novinama, nekoliko kratkih priča, dve knjige o filmu – Krugovi i kletve: Kratki vodič kroz J-horror (2010) i Izgubljeni svetovi srpskog filma fantastike (2014. sa Jovanom Ristićem, oba u izdanju Filmskog centra Srbije), i roman Poslednja kap (Admiral Books, 2016). Doktorirao na Fakultetu dramskih umetnosti iz oblasti filmskog žanra. Autor je nekoliko scenarija, filmova i video radova.

Dragana Bekić
Dragana Bekić

Dragana Bekić (1983, Karlovac, Hrvatska), diplomirala srpsku književnost i jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu. Radi kao profesor Srpskog jezika i književnosti u jednoj beogradskoj srednjoj školi. Bavila se lekturom. Radila kao voditeljka Festivala azijskog plesa „Dragulji Azije“. Veliki ljubitelj fantastike i horora u književnosti i na filmu. Živi u Beogradu.