Radmilo Anđelković - ''Kratke priče i Akvarijum za zlatnog karaša''

Predstavljanje nove knjige Radmila Anđelkovića u Domu omladine Beograda

U okviru redovne tribine Društva ljubitelja fantastike “Lazar Komarčić”, u maloj sali Doma omladine Beograda u ponedeljak 04. maja 2015. godine (19h) biće upriličena promocija zbirke priča Radmila Anđelkovića “Kratke priče i Akvarijum za zlatnog karaša”. Razgovor sa autorom vodiće Miljan Tanić.

Radmilo Anđelković je jedan od najobjavljivanijih naših pisaca SF-a, sa osam izvrsnih knjiga fantastike i bar četrdesetak dužih i kraćih priča razasutih po domaćoj i stranoj periodici. Dobitnik je priznanja Društva “Lazar Komarčić” za životno delo i doprinos srpskoj fantastici, kao piscu, uredniku i edukatoru u književnim radionicama od osnivanja Društva 1981. pa do danas.

Zbirka “Kratke priče i Akvarijum za zlatnog karaša” predstavlja svojevrsno putovanje kroz dugu Anđelkovićevu spisateljsku karijeru, jer knjiga sadrži izabrane kratke priče iz celokupnog njegovog književnog rada. Namera je višestruka – da se na jednom mestu dobije pregled razvoja interesovanja jednog pisca; da knjigu mogu da čitaju i novi čitaoci koji ne moraju da budu poznavaoci i ljubitelji žanra; da oni koji uče da pišu (fantastiku) imaju svojevrsnu čitanku sa primerima kratkih priča iz kojih mogu videti kako se razrešavaju neki uobičajeni problemi u pisanju.

Knjiga se nedavno pojavila kao druga u ediciji NOVOUM izdavačke kuće “Nova poetika – Argus Books & Magazines”.