Predsednik Srbije razgovarao sa Zoranom Živkovićem

Zoran ŽivkovićPredsednik Srbije Boris Tadić danas je sa najprevođenijim srpskim piscem u žanru fantastike Zoranom Živkovićem razgovarao o njegovom najnovijem romanu “Pet dunavskih čuda”, koji je doprinos Srbije kulturnom segmentu Dunavske strategije – javlja Tanjug.

Radnja romana odvija se na pet imaginarnih mostova na Dunavu, i to u Regensburgu, Beču, Bratislavi, Budimpešti i Novom Sadu i simboliše povezanost dunavskih gradova.

Autor će zajedno sa potpredsednikom vlade za evropske integracije Božidarom Đelićem, koji je ujedno i nacionalni koordinator za Dunavsku strategiju, predstaviti ovaj roman na predstojećem međunarodnom sajmu knjiga u Lajpcigu, 17. marta 2011. godine.

Roman je preveden na četiri jezika: engleski, nemački, mađarski i slovački.

Srbija će, u okviru Dunavske strategije, koordinirati oblast železničkog, drumskog i vazdušnog transporta sa Slovenijom i oblast ekonomije znanja sa Slovačkom.

Imajući u vidu da je Dunavska strategija interni dokument Evropske unije, koordinacija ovim oblastima predstavlja veliku šansu, ali i obavezu Srbije, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.