Uroš Timić - Osmi život

Pozorišna predstava po romanu OSMI ŽIVOT Uroša Timića

Na Večernjoj sceni Akademije 28 u četvrtak i petak 14. i 15. aprila biće izvedena predstava „Osmi život“ rađena prema istoimenom romanu prvencu Uroša Timića. Predstavu u režiji Zorana Rakića izvodi ekipa Teatra 5.

Kako piše Kurir, Timić je u svom romanu uspešno spojio sve današnje probleme kroz dramatičan prikaz života mladog momka Vlade.

„Priča je počela pre nekoliko godina, kada je sa mnom kontaktirao Zoran Rakić iz Teatra 5, a po savetu jednog od učenika koji je roman pročitao i kom se veoma dopao. Nekoliko godina kasnije pozvan sam da odgledam probu, održanu krajem februara, nakon koje sam i dalje pod utiskom, tako da ne mogu ni da zamislim kako će mi biti posle predstave“, izjavio je Timić.

Roman Osmi život objavljen je kao pobednički sa konkursa „Literarni onlajn inkubator“, projekta koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta. Projekat je održan 2013, a knjigu je dve godine kasnije objavila Laguna. Nakon toga Timić objavljuje još dva romana Četrdeset dana (2016) i Reptil (2019), a uskoro pred čitaoce stiže i Kuća sa staklenim zvonom.

Osmi život je prvi roman koji sam napisao. On je i dalje intrigantan ljudima, a nadam se da će im se dopasti i predstava“, kaže Timić.

Knjiga i predstava prate uzbudljivu, a na momente i strašnu priču o borbi mladog čoveka sa čudovištem sna, o njegovoj potrazi za uporištem u samoći i odgovorom na pitanje da li je ostavio dovoljno sebe u drugima da bi se po tom tragu mogao vratiti iz bezizlaza.

Osmi život - Uroš Timić
OSMI ŽIVOT – Uroš Timić