Markica sa likom Ursule Legvin

Uskoro poštanska markica sa likom Ursule Legvin

Podelite sadržaj:

Američka poštanska služba najavila je da će kao 33. poštanska markica u seriji „Literary Arts“ biti objavljena markica sa likom Ursule Legvin.

Ova serija poštanskih markica pokrenuta je 1979. godine i do sada je u njoj predstavljeno trideset dvoje velikana američke književnosti, među kojima su: Natanijel Hotorn, Mark Tven, Herman Melvil, Ernest Hemingvej, Henri Džejms, Tomas Vulf, Vilijem Fokner

U objavi Američke poštanske službe navodi se da je „Legvionova obogatila polje književnosti svojim romanima i kratkim pričama koje su doprinele većem uvažavanju fantastike kako od strane kritike tako i od strane čitalaca“.

Na markici se nalazi portret Ursule Legvin kojeg je prema fotografiji iz 2006. godine uradio Donato Đankola, nagrađivani ilustrator fantastičnih književnih dela. U pozadini portreta vidi se scena iz romana Leva ruka tame (1969), koja prikazuje bekstvo zemaljskog izaslanika po imenu Dženli Ai iz zatočeništva na ledenoj planeti Geten, i njegovog spasioca – getenskog lorda Estravena.