Zamak Čoha

Poljski srednjovekovni zamak kao škola čarobnjaštva Hogvorts

Zamak ČohaLjubitelji knjiga i filmova o Hariju Poteru imaće sledećeg proleća priliku da i sami iskuse kako izgleda pohađati Hogvorts. Tokom četiri dana u aprilu, grupa igrača LARP-a (live action role play) okupiće se po drugi put u poljskom zamku Čoha (Czocha) i posetiocima dočarati atmosferu prave škole magije i čarobnjaštva.

Organizatori manifestacije, poljsko društvo “Liveform” i danski “Rollespilsfabrikken”, potrudili su se da, sa izuzetkom magije, ovaj pandan hogvortskoj školi ne odudara bitno od originala. Iskusni LARP-eri nastupaju u ulozi nastavnog kadra dok se uče(s)nici  razvrstavaju u pet kuća i svakodnevno pohađaju časove na temu neizrecivih, odbrane od mračnih veština, vidarstva, ili brige o magijskim stvorenjima.

Za ovu avanturu potrebno je izdvojiti 280 evra, koji pokrivaju smeštaj i hranu, odore sa kravatom kuće kojoj igrač pripada kao i upotrebu školskih knjiga. Svi perspektivni čarobnjaci stariji od 18 godina su dobrodošli da se prijave počev od 11. decembra, ali zahvaljujući velikom uspehu prethodnog “semestra” održanog u novembru i medijskoj pažnji, konkurencija za ograničeni broj mesta će po svoj prilici biti velika.

Hari Poter škola

{youtube}qVL-ts38-Rs{/youtube}