Dejan Ognjanović - Poetika horora

”Poetika horora” u najužem izboru za nagradu ”Nikola Milošević”

Dejan Ognjanović - Poetika hororaPoetika horora” Dejana Ognjanovića (Orfelin izdavaštvo, Novi Sad) ušla je u najuži izbor za nagradu “Nikola Milošević”, priznanje Radio Beograda 2 za najbolje delo objavljeno tokom prethodne godine u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.

U najuži izbor za ovu nagradu ušle su tri knjige, a pored Ognjanovićeve, to su: “Pripovedač i priča” Jasmine Ahmetagić (Institut za srpsku kulturu, Priština-Leposavić) i “Platonova filozofska mitologija” Irine Deretić (Zavod za udžbenike, Beograd).

Ova dela izdvojena su kao najbolja iz prošlogodišnje teorijske produkcije, koju čini 36 kandidovanih knjiga iz oblasti za koje se nagrada dodeljuje.

Žiri u sastavu Milo Lompar (predsednik), Simo Elaković i Slobodan Grubačić razgovaraće o knjigama iz užeg izbora i izabrati dobitnika na javnoj sednici, koju će iz svog studija, u utorak, 27. januara, od 13 sati, prenositi osnivač nagrade, Radio Beograd 2.

Biće to trinaesti put da se dodeljuje priznanje sa imenom istaknutog srpskog teoretičara, profesora, akademika i nenadmašnog besednika Nikole Miloševića.