Džin Vulf

Pisac naučne fantastike Džin Vulf dobitnik nagrade za životno delo

Džin Vulf“Američko udruženje pisaca naučne i epske fantastike” (Science Fiction & Fantasy Writers of America), proglasilo je Džina Vulfa  dobitnikom memorijalne nagrade “Dejmon Najt” za 2012. godinu.

Vulf je autor mnogobrojnih novela i kratkih priča, i višestruki je dobitnik nekih od najvažnijih priznanja koja se dodeljuju za književno stvaralaštvo iz domena fantastike. Njegova literarna dela, tako su u dva navrata ovenčana nagradom “Nebula”, pet puta “Svetskom nagradom za fantastiku” i šest puta “Lokus” nagradom. Vulf je takođe dobitnik i “Svetske nagrade za fantastiku za životno delo”, koja mu je dodeljena 1996. godine, a 2007. godine je primljen i u Kuću slavnih naučne fantastike.

Nagrada “Dejmon Najt” se dodeljuje za životno delo na polju književnosti iz domena naučne i epske fantastike, a Vulfu će biti uručena na 48. godišnjem “Nebula vikendu” koji se u San Hozeu održava od 16. do 19. maja 2013. godine.

Među dosadašnjim dobitnicima ove nagrade su i velikani žanrovske književnosti, poput: Ursule K. Legvin, Isaka Asimova, Reja Bredberija, Koni Vilis, En Mekafri i drugih.