Miloš Petković - Perunov hroničar

”Perunov hroničar” prvi igrani film jugoistočne Srbije

Memorandum o saradnji opština jugoistočne Srbije na projektu ekranizacije romana “Perunov hroničar” i mapiranju filmskih lokacija tog regiona potpisan je juče u niškom hotelu “My Place” – piše Danas.

Memorandum su potpisali predsednici i predstavnici Skupštine grada Niša i Turističke organizacije Niša, predsednici niških opština Medijana, Pantelej, Crveni Krst i Palilula, kao i predstavnici opština Kuršumlija, Sokobanja, Bela Palanka, Gadžin Han i Dimitrovgrad (opština Knjaževac će se naknadno pridružiti ovoj inicijativi).

Navedene opštine i institucije pružaju moralnu, logističku i finansijsku podršku. Potpisivanju memoranduma prisustvovali su i poznati muzičari Aca Seltik i Gale Kerber, niški glumac Miloš Cvetković, članovi viteškog društva Plameni vitezovi iz Beograda, kostimografi Dajana Vasić i Jelena Dimitrijević, scenaristkinja Jelena Obradović, ilustrator Igor Krstić i članovi ekipe zadužene za specijalne efekte.

Pročitano je pismo glumca Ivana Jevtovića, koji će, takođe, biti deo ekipe, podeljeni su prigodni pokloni (figure Peruna) za koje se postarao brend ROD, prikazan je video za kampanju na Indiegogo koja će uskoro krenuti.

Najavljeno je i da će se još nekoliko opština i kompanija pridružiti ovoj inicijativi, koja pokazuje da mladi i njihov entuzijazam kroz umetnost mogu da omoguće promociju prirodnih lepota Srbije, očuvanje tradicije i udruživanje zarad plemenitog cilja.

Film, koji bez ovakve podrške ne bi mogao biti realizovan, biće prvo kinematografsko ostvarenje sponzorisano i realizovano u južnim i istočnim krajevima Srbije. Tokom leta tim će nastaviti sa kampanjom i pripremama, a s jeseni se očekuje početak snimanja.

Trilogija ''Perunov hroničar''
Trilogija ”Perunov hroničar”