Suzan Kolins - Igre gladi

Otvorena izložba posvećena franšizi ”Igre gladi”

U muzeju Diskaveri na Tajms skveru u Njujorku otvorena je izložba posvećena serijalu “Igre gladi” na kojoj su prikazane stotine kostima, rekvizita i fotografija sa snimanja ove popularne filmske franšize – javlja Tanjug a prenosi B92.net.

Izložba, koja je juče otvorena, fanove filma zasnovanog na načno-fantastičnoj trilogiji Suzan Kolins, vodi u distopijski, postapokalitptični Panem i kroz sedam galerija prati razvoj Katnis Everdin, glavne junakinje serijala, od njenih početaka u Distriktu 12 do trenutka kada je postala ikona pokreta otpora.

Kako prenosi Rojters, izložba će biti otvorena do 3. januara, a zatim će u februaru otputovati u San Francisko u Palatu lepih umentnosti.

Za glavne protagoniste filmske franšize Dženifer Lorens, Džosa Hačersona i Vilov Šilds izložba posvećena svetu prikazanom u filmu bila je kao putovanje kroz zemlju uspomena.

“Sviđa mi se jer fanovi mogu da vide koliko truda je uloženo u film”, rekla je Šilds koja igra mlađu sestru Katnis Everdin – Primrouz.

Lorens (Katnis Everdin), navela je da je za nju izložba bila veoma emotivna, što nije očekivala i da je izloženo mnogo stvari koje bi ona želela da zadrži.

Scena iz filma ''Igre gladi''