Priče misterije i magije - Oto Oltvanji

Oltvanjijeve ”Priče misterije i magije” u Kikindi

Predstavljanje nove knjige Ota Oltvanjija Priče misterije i magije biće održano u sredu 27. decembra, u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ u Kikindi, s početkom u 19 časova. Pored autora, o knjizi će govoriti i dr Srđan Srdić.

U zbirci je sadržano dvanaest svetova koji preispituju ovaj naš. Da li ste čuli za teoriju zavere o tome zašto nastaje gužva u saobraćaju svaki put kad padne kiša? Kakva čuda moraju da se dogode da bi dečak koji ne želi da bude pripadnik nijedne od suparničkih maloletničkih bandi izbegao izbor koji mu okolina nameće? Šta bi čovek uradio kada bi mu turistička agencija ponudila putovanje u prošlost, samo su neka od postavljenih pitanja.

Oltvanji nudi odgovore na ova i brojna druga pitanja, pri čemu ne samo da se hvata u koštac sa sve većim promenama sveta, već pruža retko uzbudljivu priliku da se zapitamo o pravoj prirodi naše svakodnevice i saznamo šta se sve krije iza njenih kulisa.

Oto Oltvanji je autor romana Crne cipele (2005), Kičma noći (2010) i Iver (2015). Sa engleskog je preveo više naslova savremene svetske književnosti.

''Priče misterije i magije'' - Oto Oltvanji
Priče misterije i magije – Oto Oltvanji