Uroš Petrović

Održana promocija romana “Deca Bestragije”

Uroš PetrovićU ponedeljak, 30. septembra, u Kući kralja Petra održana je promocija nove knjige Uroša Petrovića “Deca Bestragije”. O knjizi su govorili autor Uroš Petrović, pisac Ljubivoje Ršumović i književni kritičar dr Jovan Ljuštanović.

“U svim knjigama Uroš se poigrao sa granicama žanra, kao i sa ostalim međama. ‘Deca Bestragije’ je roman i za odrasle i za decu, i pustolovni i pseudoistorija, i fantastika i realizam, i akcija i mistika”, objasnio je Ljubivoje Ršumović.

“Knjiga je najavljena kao priča o tajni, u njoj je, međutim, zagonetki mnogo više. Usred knjige nalazi se jedna od najtežih zagonetki koju sam ikada smislio. Izgovara je jedan španski mudrac koji je balkansku nedođiju izabrao za večito prebivalište. Naravno, na sledećoj stranici usledilo je i rešenje. Postoji i jedna zagonetka bez navedenog rešenja, koja teče paralelno sa pričom, i za koju mislim da je dugo niko neće rešiti”, istakao je Petrović.

Uprkos jesenjem kišnom danu, na promociju je došao znatan broj posetilaca, koji su – kao i uvek kada su promocije knjiga Uroša Petrovića u pitanju – imali priliku da uživaju u raznim zagonetnim pričama koje je autor posebno pripremio za tu priliku.