Srđan Dragojević - Krilata deca

Od danas u prodaji ”Krilata deca” Srđana Dragojevića

Reditelj Srđan Dragojević premijerno je na upravo završenom Sajmu knjiga predstavio slikovnicu „Krilata deca“, poetsku priču o planeti Re, svevremenu priču o ciklusu života.

Na planeti Re deca se rađaju sa krilima. Ali kad uđu u pubertet, kao mala Ec, krila im otpadaju. Šta se onda zbiva?

„Krilata deca“ su zanosna i duhovita priča o odrastanju i sazrevanju, saga o životu koji traje i koji želi da traje, bajka o ljubavi prema porodici i zajedništvu.

Knjigu je ilustrovao Aleksandar Zolotić, jedan od najboljih ilustratora u Srbiji, a objavljena je u okviru nove Lagunine edicije „Gnezdo“ koja obuhvata romane domaćih autora i ilustratora i otvara nove vidike književnosti za decu.

Srđan Dragojević (Beograd, 1963) rođen je u SFRJ. Po obrazovanju je klinički psiholog i reditelj. Snimio je filmove „Mi nismo anđeli” (1992), „Dva sata kvalitetnog TV programa“ (1994), „Lepa sela lepo gore“ (1996), „Rane“ (1998), „Mi nismo anđeli 2“ (2005), „Sveti Georgije ubiva aždahu“ (2009), „Parada“ (2011), „Atomski zdesna“ (2014). Objavio je knjigu „Rane & dve priče za novu deceniju“ (2010). Osim toga, izdao je i tri zbirke pesama, a za „Knjigu akcione poezije“ 1986. dobio je nagradu „Branko Radičević“. Živi u Beogradu.

Aleksandar Zolotić se bavi ilustracijom, animacijom, u najavi je i strip, a između svega toga, kad je umetnost u pitanju, zvekne i udaraljke koje svira kao deo eksperimentalnog sastava BICIKL. Njegove ilustracije dospevaju u knjige za decu, a nedavno i u humanitarno-aktivistički časopis LiceUlice. Trenutno priprema i svoj prvi kratki animirani film zasnovan na elementima serije ilustracija iz „Korporativnog pandemonijuma“.

Knjiga „Krilata deca“ od danas je dostupna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.