George R.R. Martin - The Winds of Winter

Objavljeno poglavlje iz narednog Martinovog romana ”Vetrovi zime”

George R.R. Martin - The Winds of WinterAmerički pisac Džordž R.R. Martin objavio je poglavlje iz svoje dugo očekivane knjige “Zimski vetrovi”, najnovijeg nastavka iz njegove sage “Pesma leda i vatre” – javlja Beta.

Novo poglavlje ispričano je iz gledišta Sanse Stark, devojčice koja je poslednji put bila pripovedač u knjizi “Gozba za vrane” iz 2005. godine. Poglavlje je nazvano “Alejn”, prema imenu Alejn Stoun, pod kojim sada ovaj lik živi. Martin je do sada objavio poglavlja Tiriona, Tiona i Arje iz nove knjige.

Inače, slavni pisac epske fantastike, do sada je napisao pet od planiranih sedam knjiga serijala “Pesma leda i vatre”. Poslednja je bila “Ples sa zmajevima”, koja je izašla 2011. godine, iste kada je počela da se emituje nagrađivana TV serija “Igra prestola” 

2000. godine Martin je stekao svetsku knjiženu slavu i od tada trpi pritisak da piše brže, ali od pojave TV serije, koja je osvojila simpatije i onih koji književni serijal do tada nisu čitali, taj pritisak se dodatno pojačao. Martin je od pokretanja svog sajta povremeno objavljivao poglavlja iz nadolazećih knjiga da bi malo umirio ljubitelje.

Nova, peta sezona uprošćene, osiromašene i svedene ekranizacije epske Martinove priče imaće premijeru 12. aprila na stanici HBO.

 

George R.R. Martin - The Winds of Winter