III Festival epske fantastike

Književni program na 3. Festivalu epske fantastike

III Festival epske fantastikeTreći Festival epske fantastike u organizaciji udruženja “Mač i magija” održaće se u Domu omladine 04. i 05. aprila 2015. godine.

Festival se održava dva puta godišnje, a pored uobičajenih programskih celina kada su slične konvencije u pitanju, što podrazumeva organizaciju RPG turnira, Cosplay takmičenja, predstavljanja viteških udruženja i sl, na ovoj manifestaciji se održavaju tribine i promocije posvećene književnoj fantastici.

U subotu, 04. aprila na tribinskom programu od 15 do 17 časova govoriće pisci Miloš Petković (“Perunov hroničar”), Dejan Stojiljković (“Duge noći i crne zastave”) i Branislav Janković (“O vukovima i senkama”). A drugog dana Festivala, u istim terminima publici će se predstaviti Aleksandar Tešić (“Kosingas”), Nebojša Petković (“Poslednji grad”) i Nenad Gajić (“Slovenska mitologija”).

U nedelju od 18 časova biće održano predavanje “Vampiri u mitologiji”, koje će voditi Sreten Petrović autor studije “Srpska mitologija – U verovanju, običajima i ritualu“.

Cena dnevne ulaznice iznosi 150 dinara.