Objavljene dve knjige iz serijala “Instrumenti smrti”

“Čarobna knjiga” je objavila prva dva dela iz serijala urbane fantastike “Instrumenti smrti” Kasandre Kler.

“Grad kostiju”, prva knjiga iz serijala, prati petnaestogodišnju Kleri Frej koja u jednom njujorškom kafiću postaje svedok ubistva. Ubistvo su bizarnim oružjem počinila tri tinejdžera prekrivena čudnim tetovažama. Kleri zna da bi trebalo da o događaju obavesti policiju, ali stvari se komplikuju kada telo ubijenog pred njenim očima nestane bez traga i kada postane svesna da počinioce ubistva niko drugi nije video osim nje. Ubrzo nakon ovog događaja, Kleri biva napadnuta od strane grotesknog demona Grabljivca, a njenu majku otimaju nepoznata bića…

U romanu “Grad pepela”, Kleri pokušava da se vrati normalnom životu. Ali kako da vodi običan život kada je i sama jedan od Senolovaca koji ubijaju demone; kada joj je majka zatočena i u komi; a osim toga poseduje i moć da vidi bića podzemnog sveta? Magični, mračni i opasni univerzum u kojem se našla sve dublje je uvlači u svoju zamršenu mrežu. Pored svega, rastrzana je osećanjima koja gaji prema najboljem drugu Sajmonu, kao i prema Senolovcu, zgodnom i opasnom Džejsu.

Na američkom tržištu su do sada objavljena četiri romana iz serijala “Instrumenti smrti”, a u planu su još dva. Po pravilu, svaki od romana iz ovog serijala doživeo je veliki uspeh kod čitalačke publike i odmah po objavljivanju dospevao na Njujork Tajmsovu listu najprodavanijih.

Zanimljivo je da je Kasandra Kler inspiraciju za pisanje serijala “Instrumenti smrti” dobila u jednom studiju za tetovažu i pirsing, kada su je tatu-šare podsetile na rune. Uporedo sa ovim serijalom, Kasandra piše i trilogiju “Đavolje naprave”, u kojoj se opisuju događaji koji su prethodili onima iz serijala “Instrumenti smrti”.