Objavljene dve knjige iz serijala “Instrumenti smrti”

Podelite sadržaj:

“Čarobna knjiga” je objavila prva dva dela iz serijala urbane fantastike “Instrumenti smrti” Kasandre Kler.

“Grad kostiju”, prva knjiga iz serijala, prati petnaestogodišnju Kleri Frej koja u jednom njujorškom kafiću postaje svedok ubistva. Ubistvo su bizarnim oružjem počinila tri tinejdžera prekrivena čudnim tetovažama. Kleri zna da bi trebalo da o događaju obavesti policiju, ali stvari se komplikuju kada telo ubijenog pred njenim očima nestane bez traga i kada postane svesna da počinioce ubistva niko drugi nije video osim nje. Ubrzo nakon ovog događaja, Kleri biva napadnuta od strane grotesknog demona Grabljivca, a njenu majku otimaju nepoznata bića…

U romanu “Grad pepela”, Kleri pokušava da se vrati normalnom životu. Ali kako da vodi običan život kada je i sama jedan od Senolovaca koji ubijaju demone; kada joj je majka zatočena i u komi; a osim toga poseduje i moć da vidi bića podzemnog sveta? Magični, mračni i opasni univerzum u kojem se našla sve dublje je uvlači u svoju zamršenu mrežu. Pored svega, rastrzana je osećanjima koja gaji prema najboljem drugu Sajmonu, kao i prema Senolovcu, zgodnom i opasnom Džejsu.

Na američkom tržištu su do sada objavljena četiri romana iz serijala “Instrumenti smrti”, a u planu su još dva. Po pravilu, svaki od romana iz ovog serijala doživeo je veliki uspeh kod čitalačke publike i odmah po objavljivanju dospevao na Njujork Tajmsovu listu najprodavanijih.

Zanimljivo je da je Kasandra Kler inspiraciju za pisanje serijala “Instrumenti smrti” dobila u jednom studiju za tetovažu i pirsing, kada su je tatu-šare podsetile na rune. Uporedo sa ovim serijalom, Kasandra piše i trilogiju “Đavolje naprave”, u kojoj se opisuju događaji koji su prethodili onima iz serijala “Instrumenti smrti”.