Objavljen prvi roman iz serijala “Prava krv”

“Čarobna knjiga” je objavila roman “Mrtav do mraka” američke književnice Šarlin Haris. Roman čini prvi deo serijala urbane fantastike “Prava krv”, prema kojoj je snimljena istoimena popularna televizijska serija.

“Mrtav do mraka” donosi priču smeštenu u svet u kome vampiri neskriveno koegzistiraju sa ljudima. Takvo nešto omogućio je pronalazak i proizvodnja sintetičke krvi, zahvaljujući čemu vampiri više ne moraju da love ljude.

Suki Stakhaus, konobarica iz gradića u Luizijani koja poseduje telepatske moći, priželjkuje da upozna pravog vampira. Kada u kafanu u kojoj radi bude ušetao Bil, vampir iz njenih snova, Suki će dobiti možda i više nego što je tražila. Postaće predmet obožavanja nekoliko zanosnih i moćnih vampira i nekih drugih natprirodnih bića, ali će biti uvučena u čitav niz krvavih ubistava koja će zadesiti njen gradić. Utrkujući se s vremenom i natprirodnim silama u pokušaju da reši mnogobrojna ubistva, Suki će se i sama naći na meti opasnog zločinca i shvatiće da odabir vampira za momka možda i nije jedna od najpametnijih stvari koje je u životu uradila…

Roman “Mrtav do mraka” prvi put je objavljen 2001. godine, kada je i ovenčan nagradom “Entoni Baučer” koja se dodeljuje za najbolja dela iz domena misterije. Do sada je u okviru serijala “Prava krv” na američkom tržištu objavljeno jedanaest romana, dok su u planu su još dva.