Ted Ćang - Priče tvog života

Objavljena zbirka maestralnih SF pripovetki Teda Ćanga

Izdavačka kuća Booka iz Beograda objavila je zbirku „Priče tvog života“ američkog pisca Teda Ćanga. Sa nekoliko „Nebula“, „Hugo“, „Lokus“ i jednom nagradom „Džon V. Kembel“, Ted Ćang spada među najnagrađivanije pisce naučne fantastike.

„Priče tvog života“ je njegova prva zbirka pripovedaka i sadrži osam izuzetno visoko ocenjenih priča.

U svojoj zbirci, Ted Ćang maestralno stapa ljudske emocije i naučnu racionalnost u osam izuzetno različitih priča, koje karakteriše njegova osobena, precizna i ingeniozna proza.

Od ogromne Vavilonske kule, koja ravnu Zemlju spaja s nebeskim svodom, do sveta u kojem su anđeoska ukazanja čudesan i zastrašujući deo svakodnevnog života; od neuroloških modifikacija koje uklanjaju uticaj fizičke lepote na ljudsko opažanje do tuđinskog jezika koji dovodi u pitanje samu našu percepciju vremena i stvarnosti…

Ćangova pomno zamišljena fantazija poziva nas da preispitamo sopstveno poimanje univerzuma i svog mesta u njemu.

Ted Ćang (kinesko ime Ćang Feng-Nan) američki je pisac spekulativne proze. Rođen je 1967. u Port Džefersonu, u državi Njujork, i diplomirao je na univerzitetu Braun na kibernetici. Radi u softverskoj industriji i živi blizu Sijetla.

Njegova prva zbirka pripovedaka „Priče tvog života“, stekla je priznanja kritike i sadrži osam nagrađivanih priča, već proglašenih za klasike žanra i po mnogima je u pitanju možda i najbolja zbirka naučnofantastičnih priča ikada napisana.