Novo izdanje romana “Naživo” Dejana Ognjanovića

Dejan Ognjanović - NAŽIVO (2. izdanje)Iz štampe je izašlo drugo izdanje horor romana “Naživo” pisca i publiciste Dejana Ognjanovića. Novo izdanje u tiražu od 300 primeraka Ognjanović je objavio samostalno, a na ovakav korak se odlučio zbog velikog interesovanja poklonika horor književnosti, ali, sa druge strane, i zbog nedostatka volje nekih velikih domaćih izdavača da izađu u susret njegovim zahtevima.

Roman “Naživo” ćemo predstaviti kao svojevrsni čitalački izazov u kome neverovatna brutalnost nije cilj, ali jeste sredstvo. Ova knjiga iziskuje hrabrost, jak želudac i spremnost čitaoca da se upusti u pripovest o jednoj potrazi u vremenu opšteg beznađa i posrnulosti svega onoga što zovemo ljudskim.

Priča se događa sredinom 90-ih godina prošlog veka na relaciji Niš-Kosovo. Jedan autsajder dolazi do video zapisa rituala; posmatranje snimka naglavce će preokrenuti mladićev život i percepciju ionako stravične stvarnosti koja ga okružuje.

U odnosu na prvo izdanje romana, novo sadrži nekoliko manjih izmena i dodataka, koji ne donose bitne novitete u odnosu na prvo izdanje. Veće izmene je doživeo samo prvi deo romana, a na ostatku su izvršene manje stilske intervencije, što Ognjanović i potvrđuje na svom blogu: “Što se tiče ostatka teksta, izmene su uglavnom sitna poliranja i glačanja jezika i stila, preformulacije, skraćivanja, izbacivanja nekih nepotrebnih aluzija na Imena i Naslove.”

SADRŽAJ:
PROLOG: dugačka senka pada ….. 5
I – žetelac bola ….. 7
II – orgazmatron ….. 33
III – uništitelj snova ….. 61
IV – blagosloveni su bolesni ….. 91
V – sažeži me ….. 109
VI – stigmata ….. 127
VII – stvar vizije ….. 149
VIII – u svakom slučaju, ljudi umiru ….. 169
IX – zuriti kroz oči mrtvaca ….. 203
EPILOG: prvih pet minuta posle smrti ….. 233
***
POGOVOR AUTORA ….. 235
RECENZIJA (Goran Skrobonja) ….. 249
BIOGRAFIJA ….. 251
SADRŽAJ ….. 255

Knjiga ima 260 strana, za sada se može naručiti samo od autora po ceni od 400 dinara + 50 dinara za poštanske troškove, a uskoro bi trebalo da se nađe i u nekim beogradskim knjižarama, ali po ceni od oko 500 dinara.

Autor naslovnice je Nikola Vitković.