Novi Ognjanovićev roman mešavina horora i folklorne fantastike

Niška televizija “Zona” je povodom ovogodišnje Noći veštica snimila tri specijalna polučasovna izdanja emisije “Kadar” posvećena horor filmu. Vrsni poznavalac žanra, filmski kritičar i pisac Dejan Ognjanović, zauzeo je zapaženo mesto u ovom trodelnom serijalu.

U prvoj emisiji govorio je o filmu “Noć veštica” iznoseći razloge zbog kojih tvrdi da je ovaj film jedan od najvećih horor filmova svih vremena. Druga emisija je donela opširan intervju s Ognjanovićem o njegovim aktivnostima na polju izučavanja i promocije horor žanra, dok u trećoj Ognjanović govori o svom romanu “Naživo” i nesnimljenoj filmskoj adaptaciji istog, o svojim inspiracijama, aspiracijama, uticajima, o “Srpskom filmu” i “Porno bandi”, te svom blogu “Cult of Ghoul”.

U završnoj emisiji, Ognjanović je, takođe, otkrio da je počeo da piše novi horor roman sa dominantnim folklornim elementima, ali čija je radnja smeštena u 21. vek, u ambijent srpskih zapuštenih i polumrtvih sela. Naziv romana je “Zavodnik” i trebalo bi da bude završen do kraja 2012. godine.

Desetominutni isečak iz treće emisije specijalnog izdanja “Kadra” možete pogledati ovde.