Teri Pračet - Neverovatni Moris

”Neverovatni Moris” Terija Pračeta u prodaji od 21. oktobra

Upravo je iz štampe izašao roman o Disksvetu Terija Pračeta „Neverovatni Moris i njegovi školovani glodari“ – javlja Bookvar.rs.

Svaki gradić na Disksvetu zna za priče o pacovima i frulašima. Moris – ulični mačor vičan umetnosti preživljavanja – predvodi bandu sastavljenu od svojih školovanih, pacovskih drugara (i jednog tupavog klinca); uglavnom zarađuju finu lovu. Kad spojite jednog frulaša i mnoštvo pacova, dobijete zaista mnogo para. Sve dok ne naiđu na nekoga ko ne igra kako oni sviraju. Sada on i njegovi prijatelji moraju da nauče šta znači jedan novi pojam: zlo…

Ser Terens Dejvid Džon „Teri“ Pračet (1948–2015), britanski je pisac, najpoznatiji po serijalu o Disksvetu. Dobitnik je Britanske nagrade za naučnu fantastiku, naučnofantastične i epskofantastične nagrade „Lokus“, nagrade „Karnegi“ za dečju književnost, nagrade „Prometej“ za slobodarsku književnost, Svetske nagrade za fantastiku za životno delo i mnogih drugih. Svetsku slavu stekao je prvim romanom o Disksvetu „Boja magije“ koji je napisao 1987. – to je ujedno i prva knjiga koju je objavila izdavačka kuća Laguna. U decembru 2007. objavljeno je da boluje od Alchajmerove bolesti. Preminuo je u martu 2015.

Novi roman Terija Pračeta „Neverovatni Moris i njegovi školovani glodari“ možete pronaći od 21. oktobra u svim većim knjižarama.