Nemezine igre - Džejms S.A. Kori

”Nemezine igre” – peti deo kultnog serijala ”Prostranstva”

U Laguninom izdanju nedavno je objavljen roman Nemezine igre, peti deo kultnog serijala „Prostranstva“ koji potpisuju Danijel Abraham i Taj Frenk pod zajedničkim pseudonimom Džejms S.A. Kori.

Ova dinamična i uzbudljiva priča o junacima i pobunjenicima koji se bore za slobodu, na svojevrstan način govori o nasilju, intrigama, ambiciji i nadi. U potrazi za bogatstvom i avanturom, ogroman broj ljudi krstari svemirom od Zemlje do asteroidnog pojasa i spoljašnjih planeta Sunčevog sistema. Solarnim sistemom upravljaju tri vlade, što ostavlja dovoljno prostora za brojne nesporazume i pobune.

Dok talas za talasom kolonista odlazi, strukture vlasti u starom Sunčevom sistemu počinju da popuštaju. Brodovi nestaju bez traga. U potaji se stvaraju privatne armije. Ukraden je jedini preostali uzorak protomolekula. Teroristički napadi koji su ranije smatrani nemogućim bacaju unutrašnje planete na kolena. Gresi iz prošlosti dolaze na naplatu sa užasnom cenom.

I dok se novi ljudski poredak bori da nikne iz krvi i plamena, Džejms Holden i posada Rosinantea moraju da se bore za opstanak i povratak jedinom preostalom domu.

Serijal „Prostranstva“ trenutno čini sedam romana i više novela i kratkih priča. Bez obzira na to, roman Nemezine igre može da se čita i samostalno, van konteksta serijala.

Prevod knjige uradio je Goran Skrobonja.

Danijel Abraham i Taj Frenk - Nemezine igre
Danijel Abraham i Taj Frenk – Nemezine igre