Annihilation - Džef Vandermer

Uskoro film po romanu ”Annihilation” Džefa Vandermera

Predstavljen je novi trejler za filmsku adaptaciju SF/horor romana sa ekološkom potkom, Annihilation Džefa Vandermera iz 2014. godine. Film bi trebalo da doživi premijeru tokom februara 2018, a režiju potpisuje scenarista i reditelj naučnofantastičnog ostvarenja Ex Machina Aleks Garland.

Glavna uloga dodeljena je Natali Portman, koja glumi biologičarku – jednu od četiri članice naučne ekspedicije upućene u Oblast X. Tako je imenovano područje Sjedinjenih Država koje je u tajnosti izolovano zbog abnormalnih aktivnosti koje se odvijaju unutar njega.

Naime, tamošnji biljni i životinjski svet razvija se na nepoznat, nepredvidljiv i po čoveka opasan način. Ljudi su odavno iseljeni iz oblasti. U međuvremenu u nju je upućeno jedanaest naučnih ekspedicija, koje su se listom sve neuspešno okončale.

Biologičarkin suprug bio je član jedanaeste ekspedicije. On je uspeo da se vrati iz Oblasti X, ali lišen bilo kakvih sećanja na vreme provedeno u njoj. Nedugo po povratku, oboleva od raka i umire. Sličnu sudbinu podelili su i ostali članovi njegove grupe…

Pored Natali Portman, uloge u filmu tumače: Dženifer Džejson Li, Đina Rodrigez, Tesa Tompson

Roman Annihilation je prvi deo planirane trilogije „Southern Reach“. Džef Vandermer je za ovo ostvarenje nagrađen prestižnim priznanjima Nebula i „Širli Džekson“.