Nemanja Danilović: PORUKA

 

Kovalski se probudio i video budućnost. Budućnost je Smeće. Računica je bila više nego očigledna. Broj ljudi puta prosečna količina otpada koja se generiše po glavi stanovnika, puta prosečna količina Nemara po glavi stanovnika jednako Smeće. Nesagledive deponije Smeća. Eksponencijalni rast u odnosu na svakog novog stanovnika se pod hitno morao zaustaviti. Previše nas je!!!

Trebalo mu je sedam dana da sve pripremi i proračuna. Kada je Projekat konačno bio gotov Operativa je mogla da počne. Startovao je kombajn i krenuo put žitnih polja. Pšenica je rodila kao nikada ranije…

* * *

Nekoliko zemaljskih dana kasnije, par hiljada svetlosnih godina dalje, na planetu QS36 vratila se zelena letelica noseći u sebi Ar-Ara, omalenog Fidrijca. Svi su bili iznenađeni njegovim povratkom. Ar – Ar je izašao iz letelice i počeo da izbacuje prtljag. Na pitanje roditelja zašto se vratio kada su ga poslali da živi Tamo-gde-je-bolje, Ar-Ar je odgovorio da je trenutak pre sletanja na površinu video poruku koja je glasila “Zemlja je puna – Idite kući”.

Bila je ispisana velikim zlatnim slovima…