Najuži krug za Lokus nagradu

Objavljena je lista nominacija za Lokus nagradu, jedno od najznačajnijih svetskih priznanja za naučno-fantastično i fentezi stvaralaštvo i izdavaštvo. Laureate biraju čitaoci Lokus magazina, a ove godine nagrada će se dodeliti u petnaest različitih kategorija.

U trci za naslov najboljeg naučnofantastičnog romana nalaze se: “11/22/63” Stivena Kinga, “Embassytown” Čajne Mjevila, “Rule 34” Čarlsa Strosa, “The Children of the Sky” Vernora Vindža i “Leviathan Wakes” Džejmsa Korija.

Ništa manje zanimljivo biće videti koje delo će čitaoci Lokusa proglasiti za najbolje u kategoriji fentezi romana. A u konkurenciji su: “A Dance with Dragons” Džordža R. R. Martina,  “Snuff” Terija Pračeta, “The Wise Man’s Fear” Patrika Rotfusa, “Deathless” Ketrin Valenti i “Among Others” koju je potpisala Džo Volton.

Svečano proglašenje dobitnika nagrada biće priređeno tokom manifestacije Science Fiction Awards Weekend, koja će se u Sijetlu održati od 15. do 17. juna 2012. godine. Ceremoniju dodele će voditi Koni Vilis, poznata autorka i prošlogodišnja dobitnica Lokus nagrade za naučno-fantastični roman “Blackout/All Clear”.

Kompletnu listu nominacija možete pogledati ovde.