Goran Skrobonja

Najpoznatiji srpski pisac horora gostuje u Istri

Goran SkrobonjaJedan od najpoznatijih srpskih pisaca fantastike Goran Skrobonja započeo je tronedeljni stipendijski boravak u istarskom mestu Kringa. 

Piščev boravak u vili “Danijeli” deo je nagrade “Jure Grando” koju je Skrobonja prošle godine dobio na Međunarodnom susretu izdavača “Put u središte Evrope” za roman “Čovek koji je ubio Teslu” (Laguna, 2010).

Tokom svog gostovanja u Istri, beogradski pisac će imati tri promotivna književna nastupa. Prvi je zakazan za subotu 16. mart 2013. (18h), u okviru “Vampirske noći” koja se organizuje u kafiću “Vampire” u Kringi. U ponedeljak 18. marta (18h) sledi gostovanje u Klubu Društva hrvatskih književnika u Puli, a treći Skrobonjin nastup dogodiće se u subotu 23. marta (21.30) na istarskoj konvenciji fantastike “Istrakon” koja se održava u Pazinu.

Nagrada “Jure Grando”, koja nosi ime po najpoznatijem istarskom vampiru, dodeljuje se piscima horora iz regiona, odnosno s područja uzajamno razumljivih jezika, koji žele da izvestan period provedu u Kringi kako bi istarskoj čitalačkoj publici predstavili svoj rad i pripremali svoja nova dela.