Refesticon Avatar

REFESTICON AVATAR Nešiću, Grdiniću, Milivojčevićevoj i Živkoviću

Međunarodna književna nagrada za najbolju zbirku kratkih priča fantastike REFESTICON Avatar, pripala je Ivanu Nešiću, piscu iz Beograda, za knjigu Pomalo strašne priče. Drugu nagradu je dobio Mirko Grdinić, pisac iz Pazina, za knjigu Krv moje krvi, dok je treću nagradu osvojila spisateljica iz Sremske Mitrovice, Tatjana Milivojčević, za knjigu Neotkrivena zemlja.

Specijalna nagrada organizatora za životno delo pripala je prof. dr Zoranu Živkoviću, književniku iz Beograda, kome će biti objavljena zbirka Fantastični dekagon, izbor najboljih priča po izboru autora.

Kako saopštavaju iz Lokalnog javnog emitera Radija Bijelo Polje, nagrada REFESTICON Avatar se dodeljuje u sklopu projekta „REFESTICON – Književno stvaralaštvo“, podržanog od strane Ministarstva kulture i medija Crne Gore i sastoji se od novčanog iznosa od 1000 evra za prvu, 500 evra za drugu i 300 evra za treću nagradu i objavljivanja tri najbolje knjige.

Odluku o nagradama doneo je žiri u sastavu Adnadin Jašarević, pisac iz Bosne i Hercegovine, Goran Skrobonja, pisac iz Srbije i Dragić Rabrenović, pisac iz Crne Gore. Kako se navodi na konkurs su pristigle 42 zbirke autora iz pet država, od toga 21 iz Srbije, 13 iz Hrvatske, četiri iz Bosne i Hercegovine, tri iz Crne Gore i jedna iz Slovenije. U obrazloženju se ističe da su članovi žirija sve zbirke priča bodovali i na taj način zbirnom ocenom odabrali tri najbolje.

Organizatori navode da će uručenje nagrada i promocija knjiga biti upriličena na narednom Regionalnom festivalu fantastične književnosti REFESTICON u Bijelom Polju, koji se ove godine održava u septembru.

REFESTICON Avatar
REFESTICON Avatar