Tolkindan

Likovni i književni konkursi povodom Tolkindana

Udruženje „Valinor Srbija“ raspisalo je povodom svog festivala „Tolkindan: Sila je jaka u Srednjoj Zemlji“ likovne i književne konkurse za decu i odrasle. Konkursi za decu nose naziv „Moja bajka u svemiru“, a oni za odrasle imaju isto ime kao i sam događaj – „Sila je jaka u Srednjoj Zemlji“.

Pravo na učešće imaju svi veliki i mali iz zemlje i inostrastva. Dečji radovi biće podeljeni po starosnim kategorijama (do 7 godina, od 8 do 10 i od 11 do 14), a stručni žiri sastavljen od domaćih pisaca i slikara izabraće po najboljeg iz svake, dok će autori stariji od 15 godina moći da se takmiče za po jedno od prva tri mesta.

Zajednički uslov za sve je da radovi budu originalni, autorski. Pisani dečji radovi (pesme ili priče) ne bi trebalo da prelaze 3.000 slovnih mesta sa razmacima, dok radovi onih starijih mogu da budu duplo duži. Kada se radi o temi, dečji nemaju ograničenja, dok bi radovi odraslih trebalo da se dotaknu i Tolkinovog sveta i onog iz serijala Džordža Lukasa.

Rok za slanje književnih radova na adresu valinor.club@gmail.com je 15. maj, a likovnih 20.

Pobednici će biti proglašeni na „Tolkindanu“, 28. maja, u Božidarcu. Svi posetioci dešavanja će uz ulaznice po ceni od 250 dinara dobiti i knjige u izdanju „Čudne knjižare“.

Tolkindan - Sila je jaka u Srednjoj Zemlji
Tolkindan – Sila je jaka u Srednjoj Zemlji