Lavirint: lek smrti - Džejms Dašner

Filmska adaptacija knjige ”Lavirint: Lek smrti” uskoro u bioskopima

Film Lavirint: Lek smrti, poslednji deo trilogije bazirane na serijalu knjiga Lavirint autora Džejmsa Dašnera, stiže u domaće bioskope 25. januara, najavio je distributer MegaKom film.

Filmu Lavirint: Lek smrti prethodili su Lavirint: Nemoguće bekstvo i Lavirint: Beg kroz zgarište, a sva tri nastavka režirao je Ves Bol.

„Ovo je ubedljivo najveći film koji smo do sada uradili, ujedno i najkomplikovaniji. U prvom delu filma smo prikazali radnju iz jednog ugla. U drugom delu smo sagledali situaciju iz tri ugla, a sada ćemo prikazati pet različitih priča koje se sudaraju u jednom gradu“, objašnjava Bol.

U novoj avanturi, Tomas predvodi grupu odbeglih ledinaša u njihovu poslednju i najopasniju misiju do sad.

Kako bi spasili prijatelje, moraju da provale u legendarni Poslednji grad, lavirint pod kontrolom misteriozne i moćne organizacije „WCKD“, za koji će se ispostaviti da je najsmrtonosniji od svih do sad.

Ko uspe da preživi, dobiće odgovore na sva pitanja koja su ledinaši postavljali od prvog momenta kada su stigli u lavirint.

Publika će u glavnim ulogama gledati Dilana O’Brajana, uprkos povredi koju je zadobio na snimanju filma, Kaju Skodelario, Tomasa Brodi-Sangstera, Dekstera Dardena, Natali Emanuel, Đankarla Esposita i druge.

Sve tri knjige iz serijala Džejmsa Dašnera na srpskom jeziku objavila je izdavačka kuća Urban Reads.

(Izvor: RTV)