KOS objavio dva romana iz domena fantastike

PISB je u svojim vestima ukazao na izdavački poduhvat Književne omladine Srbije, u kome je ova organizacija početkom godine objavila dve knjige iz domena fantastike: “Kvarni vlaški pir” Damjana Stevkića i “Đavolji rukopis” Vladimira Dramićanina.

Damjan Stevkić - KVARNI VLAŠKI PIR

Kvarni vlaški pir

Debi roman autora Damjana Stevkića,”Kvarni vlaški pir”, prikazuje čudna, pomalo nestvarna i neobična, ali istinita verovanja ljudi u istočnoj Srbiji.

Knjiga počinje pričom o Gordanu Krivokući, novinaru lista Borba, koji, godinama bez spisateljske inspiracije, preživljava objavljujući stare kolumne. Međutim, strpljenje glavnog urednika lista, bez obzira na dugogodišnje prijateljstvo, ima svoj kraj, pa iskusni novinar dobija priliku da se ponovo dokaže u poslu i probudi odavno uspavanu inspiraciju. Tema novog zadatka je proučavanje čudnih ubistava u istočnoj Srbiji koja su navodno, pod uticajem čuvene, ali nikad dovoljno izučene vlaške magije..

 

Vladimir Dramićanin - ĐAVOLJI RUKOPIS

Đavolji rukopis

“Đavolji rukopis” Vladimira Dramićanina govori o egzorcizmu i ezoteričnim spisima, seksualnim ritualima i ostavštinama zla. Ovo je knjiga koja se na svom početku bavi transformacijom pojedinca, a kako se čitanje bliži zadnjoj strani, sve više govori i o idejama transformacije društva.

Na promociji održanoj 19. februara u Kući Đure Jakšića, autor romana je rekao: “Sve što je napisano zasnovano je na istini. Kao izvor informacija, poslužila su mi i brojna dela, a neka od njih datiraju s početka 19-tog veka. Među njima su i naslovi ‘Egzorcizmo e magija’; ‘Dicionare infernal’ ; ‘Doctrina ascetika origenis’; koje sam dobio iz Italije, i koje nećete pronaći u Srbiji, a ni šire…”