Književna dešavanja tokom drugog dana Istrakona

ISTRAKONU subotu 26. marta na programu konvencije Istrakon naći će se oko četrdeset različitih sadržaja, kako onih zabavnog karaktera, tako i predavanja i književnih promocija.

Kada su književna dešavanja u pitanju, u Velikoj dvorani pazinskog Spomen doma tačno u podne biće održano predstavljanje prve dve knjige iz fentezi trilogije “Zmije Nikonimora” (“Palača i vrt” i “Put do mora”) ovogodišnje počasne gošće Sanje Lovrenčić. 

U istom prostoru u 13 časova održaće se glasanje za izbor hrvatskih predstavnika koji će biti nominovani za nagrade narednog Eurocon-a. Podsećamo, naredna sveevropska smotra ljubitelja i autora fantastike biće priređena 2012. godine u Zagrebu.

A u 18 časova u Maloj dvorani Spomen doma biće održana prva inostrana etapa turneje “Tri lica knjige”, zahvaljujući čemu će Istrakonska publika imati priliku da upozna dela “Čovek koji je ubio Teslu” Gorana Skrobonje, “Kičma noći” Otoa Oltvanjija i “Senka naše želje” Darka Tuševljakovića.

Pored ovih dešavanja, posebno preporučujemo predavanja koja će se u nizu od 12 časova održati u Maloj dvorani: “Per Aspera Ad Astra” Adnadina Jašarevića, “Magija naprijed, elfovi stoj” Milene Benini, “ZF prije i poslije Sputnika i Gagarina” Marka Fančovića. A u Velikoj dvorani od 17 časova, takođe u nizu, idu predavanja “Mali meteori” Korada Korlevića, “Pola stoljeća ostvarenog SF-a” Ogrena Variole i “Problem s fizikom” Davora Horvatića.

Više detalja o programu konvencije potražite na adresi: http://www.istrakon.hr