Poslednja želja - Andžej Sapkovski

Korice zbirke POSLEDNJA ŽELJA prilagođene seriji THE WITCHER

Podelite sadržaj:

Povodom početka prikazivanja prve sezone Netfliksove serije The Witcher, Čarobna knjiga je pripremila novo izdanje zbirke priča Poslednja želja Andžeja Sapkovskog sa novom show tie-in koricom.

Poslednja želja je prva od sedam knjiga „Sage o vešcu“. Čini je šest priča koje su međusobno snažno povezane likovima, atmosferom i okruženjima u kojima se radnja odvija.

Pripovetke su nastale prepričavanjem nekih od najpoznatijih narodnih bajki, koje su izmenjene do granice neprepoznatljivosti i začinjene elementima strave i užasa. Prate Geralta od Rivije – lovca na čudovišta koji luta Kontinentom, svetom prepunim ljudskog i magičnog zla, susrećući se sa rodoskrvnim kraljevima i njihovim nemrtvim kćerkama, osvetoljubivim džinima, vrištavim harpijama, vampirima koji sahnu od ljubavi i obeshrabrenim zlim dusima.

„Saga o vešcu“ postala je bestseler ne samo u autorovoj rodnoj Poljskoj već i širom sveta, nakon što je prema njoj napravljena planetarno popularna kompjuterska igra.

Dobar start Netfliksove serije The Witcher i potvrda da će biti snimljena druga sezona, garancija su još većeg interesovanja za knjige Andžeja Sapkovskog, ali i drugih dela epske fantastike.