Poslednja želja - Andžej Sapkovski

Korice zbirke POSLEDNJA ŽELJA prilagođene seriji THE WITCHER

Povodom početka prikazivanja prve sezone Netfliksove serije The Witcher, Čarobna knjiga je pripremila novo izdanje zbirke priča Poslednja želja Andžeja Sapkovskog sa novom show tie-in koricom.

Poslednja želja je prva od sedam knjiga „Sage o vešcu“. Čini je šest priča koje su međusobno snažno povezane likovima, atmosferom i okruženjima u kojima se radnja odvija.

Pripovetke su nastale prepričavanjem nekih od najpoznatijih narodnih bajki, koje su izmenjene do granice neprepoznatljivosti i začinjene elementima strave i užasa. Prate Geralta od Rivije – lovca na čudovišta koji luta Kontinentom, svetom prepunim ljudskog i magičnog zla, susrećući se sa rodoskrvnim kraljevima i njihovim nemrtvim kćerkama, osvetoljubivim džinima, vrištavim harpijama, vampirima koji sahnu od ljubavi i obeshrabrenim zlim dusima.

„Saga o vešcu“ postala je bestseler ne samo u autorovoj rodnoj Poljskoj već i širom sveta, nakon što je prema njoj napravljena planetarno popularna kompjuterska igra.

Dobar start Netfliksove serije The Witcher i potvrda da će biti snimljena druga sezona, garancija su još većeg interesovanja za knjige Andžeja Sapkovskog, ali i drugih dela epske fantastike.